Young Farmers Day 2018

banner yfd3

Helaas...inschrijven is niet meer mogelijk

We zitten vol! De zaal en de parkeerplaats hebben de maximale capaciteit bereikt en er kan écht niemand meer bij. We hopen dat je hier begrip voor hebt.

 

Wanneer ben jij voor het laatst in het diepe gesprongen?

Verruim je blik en verleg je grenzen. Dát is het thema van de Young Farmers Day. Geen lange lezing of hét antwoord op de vraag van morgen, maar een dag die je als jonge (aanstaande) boer niet wilt missen. Wat kun je leren van topscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers? Welke kansen bieden verschillende generaties op een erf? Ook Yvon Jaspers is in het diepe gesprongen de afgelopen jaren, wat heeft ze geleerd en welke persoonlijke tips heeft ze voor jullie? Dit alles natuurlijk in informele ForFarmers-setting: met verrassende elementen, goed eten en drinken, een toffe locatie én een feestje met de perfecte plaatjes van DJ Gerard Ekdom.

 

Björn Kuipers op de Young Farmers Day ForFarmers

Kijk niet naar wat het kost, maar naar wat het opbrengt

Björn Kuipers is de beste scheidsrechter van Nederland op dit moment. Als hoogtepunt stond Björn deze zomer met Team Kuipers op het WK voetbal in Rusland, hij floot vier wedstrijden en was in de finale de vierde official. Daarnaast heeft hij zijn eigen supermarkt (verkozen tot Beste Supermarkt van Nederland 2016).

Op de Young Farmers Day vertelt hij zelf wat het grenzen verleggen hem, letterlijk en figuurlijk, heeft gebracht. Maar ook hoe hij omgaat met tegenslagen en wat hij heeft geleerd van het leiden van een klein of groot team. Hierbij legt hij de link tussen ondernemen en topsport, met voorbeelden uit de praktijk van zijn eigen supermarkt en door een persoonlijke inkijk te geven in de wereld van een topscheidsrechter.

 

Yvon springt in het diepe

Yvon Jaspers is het afgelopen jaar in het diepe gesprongen. Nog dieper, véél dieper die agrarische sector in. Daar waar ze begon aan de ontbrekende liefdes op de boerenerven, kwam ze meer en meer andere verhalen tegen. Verhalen over het echte boerenleven. Verhalen die verteld moeten worden. Ze maakte zich hier hard voor en afgelopen jaar was het dan eindelijk zover: Onze Boerderij, het televisieprogramma dat de burger een meer en meer realistisch beeld geeft van het boerenleven van tegenwoordig. De mooie kanten, de dilemma's en uitdagingen. 

Daarnaast solliciteerde ze zelf naar het Nuffield Scholarship. Met succes. Er zijn maar zeventig mensen per jaar die deze beurs krijgen toegekend. Met deze beurs doen ze zelf onderzoek naar een thema in de agrarische sector. 

 

Aart Bontekoning op de Young Farmers Day

Verschillende generaties op het erf?

Je bent jong en je wilt wat. Vóóruit. Je hebt een bedrijf en daar komt veel bij kijken. Je werkt samen met je ouders. Of er is een oudere of juist jongere medewerker. Dat kan heel mooi zijn, maar er ontstaat vaak ook wrijving. Andere ideeën, nieuwe strategieën, verschil in werkwijze of inzicht. Reden tot discussie. Herken je dat?

Maar wist je dat er op sommige vlakken helemaal niet zoveel verschillen zijn, en op andere juist wel, maar dat die juist voor de kracht van het bedrijf kunnen zorgen? Een generatie ontstaat omdat daar een reden voor is. Iets waar die generatie goed in is, waarin het zich onderscheidt van de vorige leeftijdsgroep. Maar wist je ook dat dat behouden blijft, ook al wordt die generatie ouder?

Hoe zorg je er dan voor dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen op het erf? Dr. Aart Bontekoning, generatiedeskundige, helpt ons het antwoord te vinden. Via een interactieve masterclass en generatie-onderzoek laat Aart zien en ervaren hoe generatiediversiteit kan worden ingezet om als team of bedrijf klaar te zijn voor de toekomst, maar vervolgens ook 'bij de tijd' te blijven. Hierna gaan jullie zeker met een vernieuwde kijk huiswaarts.

 

Jonge boeren onder elkaar

Een jonge boer,
een jonge directeur,
een jong lid,
een jonge lobbyist...

Wat doen jouw leeftijdsgenoten? Welke sprong hebben zij gewaagd?

En, is het goed afgelopen? Op de Young Farmers Day hoor je échte verhalen, met successen en teleurstellingen.

Wat hebben ze er zelf van geleerd, en wat kun jij ervan opsteken?

 

DJ Gerard Ekdom op de Young Farmers Day ForFarmers

DJ Gerard Ekdom voor de perfecte muzikale omlijsting

DJ Gerard Ekdom zal tijdens het tweede gedeelte van de Young Farmers Day zorgen voor de juiste muzikale omlijsting om je 'netwerkgesprekken', of het bijpraten met andere jonge boeren te veraangenamen. Plaatjes aanvragen, een dansje wagen, het kan allemaal!

Van Arbeidsvitaminen en Effe Ekdom tot Ekstra Weekend, Serious Request en nu ook Ekdom in de Morgen, zijn stem kennen we allemaal. Hij komt dan ook doen waar 'ie goed in is, plaatjes draaien, maar we zullen oook hem natuurlijk vragen wanneer hij voor het laatst in het diepe is gesprongen. En hoe dat is bevallen.

 

Neem je agrarische vrienden mee!

Onze agrarische sector is natuurlijk breder dan de jonge boer alleen. Dus ben jij student of heb je een andere baan, en wil jij (later) in onze mooie agrarische sector werken? Heb jij affiniteit met de sector en wil jij je ook inzetten voor haar imago? Ook dan ben je van harte welkom. Let op, iedereen, dus ook introducees, dienen zich wel individueel via onderstaand formulier aan te melden.

Of, lijkt het je wat, en kom je liever niet alleen? Neem dan je partner, vriendin, vriend, buurman of -vrouw, jaargenoot of collega mee met affiniteit voor de agrarische sector. Vertegenwoordigers van derde partijen met commerciële doeleinden zijn uitgesloten van deelname.

De beoogde leeftijdscategorie is 18 tot en met 35 jaar (lidmaatschap NAJK). Val jij er net buiten, maar voel jij je wel aangesproken? Wees dan welkom!

 

Locatie Radio Kootwijk

De leegte, een weidse blik... én een imposant zendstation uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Zij vormen het decor voor de Young Farmers Day 2018. 

Afbeelding: Radio Kootwijk buiten

 

 

Aanmelden niet meer mogelijk

Helaas...we zitten vol en aanmelden is niet meer mogelijk. We hebben de maximale capaciteit van de zaal en parkeerplaatsen bereikt.

  

Organisatoren: For the Future of Farming

Samen maken we de toekomst. Samen zijn we de agrarische sector. Een sector waar we trots op zijn, die floreert én waar we ons samen voor inzetten, zodat de sector de komende decennia blijft floreren.
ForFarmers, het NAJK en Coöperatie FromFarmers hebben de handen ineengeslagen en een sterk en onderscheidend programma voor (aanstaande) jonge boeren neergezet.

Afbeelding: FF_NAJK_FromFarmers

  

Route en parkeren

De parkeerplaats bij Radio Kootwijk is ter gelegenheid van de Young Farmers Day gereserveerd voor jullie. Bezoekers aan de Young Farmers Day betalen geen kosten en krijgen na afloop van het programma een uitrijkaart. Klik hier voor meer informatie en de route. Onze oproep aan jullie: kom samen!

 

Locatie Radio Kootwijk op afbeelding Google Maps