Afbeelding: Ladies Day Veghel_12

Ladies Days 2018 met het recept van Yvon

19-9-2018

Niet één, maar twee succesvolle Ladies Days. Dat kunnen we terugblikkend op de Ladies Days op 7 september in Veghel en op 14 september in Oldeberkoop gerust concluderen. In totaal kwamen er dit jaar ongeveer 1.100 vrouwen naar de ForFarmers Ladies Days.

De Ladies Days stonden dit jaar in het teken van 'Onze dagelijkse kost'. Koppert Cress liet alle dames wereldse en sensationele smaken in de vorm van kleine plantjes en bloemen ontdekken. Trendwatchers Hans Steenbergen en Frank Lindner en zintuiglijk expert Désirée Struijk lieten zien hoe de wensen en behoeften van consumenten wereldwijd veranderen, welke rol de techniek daarin speelt en hoe dat uitmondt in nieuwe voedselconcepten, nieuwe manieren van boodschappen doen en een steeds grotere aandacht voor eten en gezondheid.

Yvon ging met de dames in de zaal in gesprek over ingestuurde foto's van hun familierecepten en deelde zelf het favoriete recept van de familie Jaspers. En stand-up comedian John van der Sande kreeg een daverend applaus nadat hij de zaal op z'n kop had gezet met een hilarische samenvatting van de dag.

 

Afbeelding: FF Ladies Day Veghel_70

Verkoop in eigen hand

Er was veel aandacht voor de verhalen van boerinnen die de verkoop van hun producten in eigen hand nemen of een eigen concept hebben ontwikkeld. Annechien ten Have brengt na jaren van voorbereiding in oktober haar eigen vleesmerk Hamletz op de markt. Henriëtte Driessen produceert samen met collega's Frievar varksensvlees en verkoopt dat in een winkel aan huis. Hermien Kuiper ging zelf ijs maken van de eigen boerderijmelk en werd daarin zo goed dat ze er een Europese titel mee won. Nicole Grondman van de Kookweide geeft op het melkveebedrijf kookworkshops met zelfgemaakte zuivelproducten. Judith van der Bruggen vertelde over Herenboeren, een bijzonder concept waarbij burgers gezamenlijk een boerderij met boer huren, die voor hen groenten, fruit, vlees en eieren produceert.

Proeffabriek en pompoenenmarkt

Op beide locaties van alles te zien en te doen op het gebied van 'voedsel'. Op 7 september in Veghel lieten de ondernemers van de Proeffabriek zien wat zij voor bijzonders doen op het gebied van o.a. banket, koffie, alcoholvrije wijn en friet en werden o.a. workshops koffiebranden en taart maken gegeven.

Op 14 september in Oldeberkoop waren we te gast bij de familie Van der Gun, die jaarlijksop het terrein van hun melkveebedrijf en kaasmakerij een grote pompoenenmarkt organiseren. Een grote diversiteit aan kraampjes en workshops en het zonnige weer maakten de Ladies Day-sfeer compleet.

Afbeelding: scholtenlindefotografie-265

Foto's

Er zijn op deze twee gezellige Ladies Days prachtige foto's gemaakt, die wij voor jullie in twee videocompilaties hebben gezet.

Klik hier voor de videocompilatie van de Ladies Days in Veghel.

En klik hier voor de videocompilatie van de foto's die gemaakt zijn in Oldeberkoop.