ForFarmers Ladies Day 2017

Gezellige Ladies Day op de Farm & Country Fair

13-7-2017

Zo’n 800 boerinnen hebben eind juni genoten van de ForFarmers Ladies Day 2017. ‘Bekijk het eens anders’ was dit jaar het thema. De locatie? Een grote tent op de Farm & Country Fair in Aalten, waar Yvon Jaspers alle onderdelen vakkundig aan elkaar praatte.

Caroline Vogelzang (dé topvrouw van ForFarmers) vertelde de aanwezige dames over haar fascinatie en respect voor de agrarische sector en ze benadrukte de belangrijke rol van de boerin als motor van een team. Ook gaf ze aan dat ze voorheen, als Randstedeling, geen weet had van het belang van de agrarische sector voor de Nederlandse economie.

Joke en Suzanne Ruesink verhaalden over het begin van de Fair, waarbij de ene na de andere anekdote de revue passeerde. Natuurlijk werd ook het nummer dat Tessa Boomkamp in 2016 speciaal voor de Ladies Day schreef, vertolkt. Helaas niet door Tessa zelf, maar in Floor Hansen had ze een waardige vervanger.

Zorgbuurderij
Het meest onder de indruk waren de aanwezigen van het levensverhaal van Margreet Wiersema, de boerendochter uit Groningen die geen boerin wilde worden, maar dat na een carrière als wijkverpleegkundige, toch werd. Zij transformeerde de boerderij in een ‘zorgbuurderij’, iets wat ze alleen heeft kunnen realiseren door ‘anders te kijken’ naar de boerderij, zichzelf en de beschikbare tijd.

Boer-Zoekt-Vrouwen
Ook een aantal Boer-Zoekt-Vrouwen kwam aan het woord over wat het tv-programma voor hen betekend heeft. Zo vertelden Wilma (van melkveehouder Martin) en Dycke (van gladiolenteler Jos) hoe hun blik veranderd was, nadat ze als stadse vrouwen op een boerenerf kwamen te wonen. Anita (van geitenhouder Frank) kon smakelijk vertellen over haar avonturen als inmiddels afgestudeerd veearts. En Boerin Bertie, aanwezig met haar nieuwe vriendin, vertelde niet alleen hoe het haar vergaan was na haar overwinning in Expeditie Robinson, maar draaide ook een gezellig moppie muziek.

Gelachen
Gelachen werd er ook volop: om de eigen ingestuurde foto’s en vooral ook toen Shirley van der Lem make-up tips gaf en betoogde hoe 5 minuten aandacht aan vooral wenkbrauwen en wimpers een wereld van verschil kan maken. “Ach”, riep de varkenshoudster die een mini-make-over won, “dat zien mijn varkens toch niet!” “Nou”, antwoorde Yvon gevat, “dat weet je niet totdat je het geprobeerd hebt.” Het ging er natuurlijk om dat je als boerin soms ook wat tijd voor jezelf moet nemen. En dat hebben de dames met het bezoek aan deze dag natuurlijk gedaan